لیست اختراعات حسین درخشان خواه


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1398/10/03
تاریخ ثبت: 1398/11/26
خلاصه اختراع:

يكي از مهمترين مشكلات در درمان زخم هاي عفوني، استفاده از آنتي بيوتيك ها نه تنها به صورت اشكال خوردني بلكه به صورت اشكال موضعي است. از طرف ديگر با توجه به مشكلات پانسمان هاي موجود در بازاردارويي از قبيل هزينه زياد، محدوديت منابع، دسترسي كم، امكان ايجاد حساسيت و اثربخشي ناكافي نياز به توليد پانسمان هايي با بيشترين كارايي، به يك موضوع چالش برانگيز تبديل شده است. لذا با توجه به پتانسيل گياهان در بهبود عفونت ها از ديرباز تا كنون، معرفي طيف جديدي از بانداژها مبتني بر عصاره هاي گياهي كه خصوصيات ضدميكروبي دارند، ميتواند در درمان عفونت هاي ناشي از سوختگي و زخم هاي ديابتي گامي موثر باشد. در مطالعه ي حاضر، از عصاره ي ميخك و كيتوسان به عنوان عامل ضدباكتري استفاده شده است. لازم به ذكر است عصاره ي ميخك خاصيت ترميم كنندگي زخم را نيز دارد.

تاریخ ثبت: 1395/05/31
خلاصه اختراع:

قرص بافر نمكي فسفات مورد استفاده مراكز تحقيقاتي زيست پزشكي به عنوان يك محصول جامع كه مشتمل بر تمامي اجزاي بافر نمكي فسفات مي باشد، به منظور سهولت تهيه بافر توسط كاربران با درنظر گرفتن مشكلات موجود در تهيه آن نظير زمان بر بودن فرايند تهيه هنگام توزين، تنظيم pH و همچنين احتمال آلودگي مواد اوليه اختراع شده است. اختراع حاضر از طريق پرس نمودن گرانول حاوي مقادير وزني مشخص ازتركيبات كلريد سديم، كلريد پتاسيم، دي سديم هيدروژن فسفات و پتاسيم دي هيدروژن فسفات توسط دستگاه پرس قرص تهيه مي شود؛ به طوريكه هر قرص با وزني معادل يك گرم، قابليت ايجاد محلول بافر فسفات نمكي با pH معادل 4/7 در حجم 100 ميلي ليتر از آب مقطر را دارا مي باشد. از مزاياي اين محصول نسبت به معرف هاي مشابه موجود، مي توان به سهولت و كوتاه شدن زمان تهيه بافر، عدم نياز به ابزارهاي سنجش دقيق مانند ترازو و pH سنج و عدم هدررفتن و آلوده شدن مواد اوليه در فرآيند توزين اشاره نمود. كاربرد قرص بافر نمكي فسفات در آزمون هاي زيست پزشكي كليه آزمايشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي دارويي مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1398/11/16
تاریخ ثبت: 1399/02/02
خلاصه اختراع:

استفاده از پوشش زخم هاي مختلف براي درمان زخم هاي ناشي از بيماري ديابت، سوختگي و زخم هاي بستر امروزه بسيار متداول ميباشد، اما تشكيل عفونت در زير پوشش زخم همچنان يك مشكل اساسي و مهم است. عفونت هاي باكتريايي مي توانند فرآيند درمان زخم را به طور قابل توجهي به خطر انداخته و مانع از بهبودي زخم شوند. استفاده از آنتي بيوتيك ها براي بهبود عفونت ها كه امري مرسوم است، در اغلب موارد موجب عوارضي چون مسموميت كبدي،كليوي و پيدايش باكتري هاي مقاوم به آنتي بيوتيك ميشوند. هدف از اختراع حاضر، تهيه هيدروژل كيتوسان/فيبرينوژن بارگيري شده با نايسين، به عنوان پانسمان زخم براي ترميم و بازسازي زخمهاي پوستي ميباشد. فيبرينوژن به دليل خاصيت ضد انعقادي در كنترل خونريزي و تسريع در عمل لخته شدن و ترميم و باز سازي پوست در محل زخم نقش بسزايي دارد. استفاده از كيتوسان، علاوه بر خاصيت ترميم كنندگي زخم، خاصيت آنتي باكتريالي بر عليه باكتري گرم منفي را نشان داد و در تركيب با نايسين كه بر عليه باكتري گرم مثبت استافيلوكوكوس اورئوس موثر بود، ميتواند مانع از حضور و تجمع هر دو گروه از باكتري هاي گرم مثبت و منفي و در نتيجه كنترل پراكندگي عفونت در محل زخم شود.

تاریخ اظهارنامه: 1399/04/04
تاریخ ثبت: 1399/07/16
خلاصه اختراع:

شيوع و گسترش بيماري هاي واگير و پاندمي هايي مانند ويروس كرونا در طي سالهاي اخير از يك سو و از سوي ديگر توصيه¬هاي مكرر متخصصان عفوني و سازمان بهداشت جهاني مبني بر شستن دست¬ها و ضدعفوني كردن آنها به عنوان يك عامل پيشگيري كننده مهم، كارخانه¬هاي متعدد در سراسر جهان اقدام به توليد محلول و ژل¬هاي ضدعفوني نموده¬اند. اين محصولات غالبا حاوي درصد بالايي از الكل و مواد شيميايي مضر مي¬باشند كه استعمال مداوم آنها مشكلات پوستي و تنفسي را در پي خواهد داشت. در اختراع حاضر، از عصاره¬هاي گياهي آلوئه ورا، اسطوخودوس و ميخك، يك ژل ضدعفوني كننده¬ي گياهي عاري از هرگونه الكل و يا هرگونه مواد شيميايي جهت ضدعفوني كردن دست استفاده شده است. ژل مورد ادعا در مقايسه با نوع تجاري مشابه، از خاصيت آنتي¬باكتريالي، ضد ويروسي و ضد قارچي بالاتري برخوردار است و مشكلات انواع تجاري موجود را ندارد.

تاریخ ثبت: 1401/03/01
خلاصه اختراع:

دارورساني به بدن شيوه هاي مختلفي دارد كه با توجه به ماهيت دارو مي تواند به شيوه ي خوراكي، تزريق درون رگي، تزريق زير پوستي، استعمال موضعي، تنفسي و ساير روش هاي استعمالي را در بر بگيرد. امروزه جايگزين مناسبي براي تزريق زيرپوستي ارائه شده است و آن روش استفاده از پچ پوستي داراي ميكرونيدل است. در نوعي از اين ابزار دارو در سوزن هاي ميكرومتري حل شونده قرار مي گيرد و با فرو رفتن سوزن ها در پوست، سوزن ها حل شده و دارو در پوست آزاد مي شود و مي تواند وارد جريان خون گردد. در اختراع حاضر پچ پوستي ميكرونيدل دار با سوزن هاي 1000 ميكرومتري از جنس پليمر پلي ونيل پيروليدون (PVP) تهيه شد. در اين ميكرونيدل ها داروي ضد ديابت ليراگلوتيد به شكل نانوذره در پليمر پلي لاكتيك -كو- گلايكوليك اسيد(PLGA) قرار گرفت. دارو در طي 8 روز در اثر تجزيه PLGA در خون رهايش نشان داد.

موارد یافت شده: 5